Bilde av 360 Logistics nye fulfilmentsenter

360 bygger nytt fulfilmentsenter i Drøbak

360 Logistics (“360”) har nylig signert en langsiktig leieavtale med Bjørn Rune Gjelstens eiendomsselskap Fabritius Gruppen AS på et nytt moderne logistikkbygg i Drøbak. Bygget som 360 har signert leieavtale for er på totalt 19 000 kvm, hvorav 360 leier 10 500 kvm. Bygget er planlagt ferdigstilt i desember 2023. 

360 blir med det første leietaker på det 477 000 kvm store tomteområdet som innen få år blir et av Norges mest moderne logistikkparker, kun noen minutter syd for Oslo. 

«Vi har vokst mye de siste årene og ser at etterspørselen etter våre tjenester øker i takt med at netthandel tar over for tradisjonell retail. Det er bare et tidsspørsmål før vi får behov for mer areal,» sier Gustav Jebsen, gründer og daglig leder i 360 Logistics. 

360 har idag et fullautomatisert fullfilmentsenter på Økern i Oslo hvor de sender ut over én million pakker årlig. I samarbeid med last-mile-aktører som Porterbuddy, Instabox og Airmee tilbyr de markedets seneste cut-off med sammedagslevering i Stor-Oslo-området for ordre som kommer inn før klokken 15:00. 

«Vårt fokus er å flytte grenser og gjøre moderne logistikk med rask levering allment tilgjengelig for nordiske nettbutikker, og da er det avgjørende å være tett på sluttkundene. Fabritius’ nye logistikkpark er kun et steinkast fra Oslo og dermed perfekt til dette formålet,» fortsetter Jebsen.

360 har i dag en langsiktig leieavtale med Fabritius på Økern. Hvorvidt 360 beholder begge lokasjoner eller flytter hele virksomheten til Drøbak er enda ikke konkludert.

«Hvorvidt vi beholder begge lokasjoner avhenger både av kapasitetsbehov og hvordan vi kan gi et best mulig tjenestetilbud til våre kunder. Uansett utfall ser vi at et nytt moderne logistikkbygg like utenfor Oslo gir mer fleksibilitet og et positivt tilskudd til vårt tjenestetilbud.»

Fabritius og 360 har hatt en leieavtale på Haraldrudveien 11 siden begynnelsen av 2021, hvor Fabritius også gikk inn som aksjonær i selskapet.

«Lager og logistikk er blitt en enda viktigere del av samfunnet og det har tydelig kommet tilsynet de senere årene, og vi har tro på ytterligere vekst fremover. Lagerbygg er også Fabritius sitt kjerneområde innen eiendomsutvikling og eiendomsforvaltning. Signeringen av 360 Logstics er en viktig milepæl for logistikkparken vår i Drøbak og markerer forlengelsen av et partnerskap som vi har veldig gode erfaringer med og har store ambisjoner for», sier Asgeir Solheim i Fabritius.