De mest populære betalingsløsningene for netthandel i Norge

Netthandel har vokst betydelig i Norge de siste årene, og med den veksten har også etterspørselen etter trygge og pålitelige betalingsløsninger økt. For e-handelsbedrifter er det viktig å tilby betalingsmetoder som kundene er komfortable med, for å sikre en sømløs handleopplevelse.

La oss se nærmere på de mest populære betalingsløsningene for netthandel i Norge:

 1. Vipps:
  • Beskrivelse: Vipps har raskt blitt en av de mest populære betalingsappene i Norge. Opprinnelig kjent som en peer-to-peer betalingsapp, har Vipps utvidet tjenestene for å inkludere netthandel.
  • Fordeler: Rask og enkel betaling, ingen behov for bankdetaljer ved hvert kjøp, og bred aksept blant norske nettbutikker.
 2. Klarna:
  • Beskrivelse: Klarna er en svensk betalingsløsning som har blitt populær også i Norge. De tilbyr faktura-, delbetaling- og direkte betalingsalternativer.
  • Fordeler: Fleksible betalingsalternativer, mulighet for å betale etter mottakelse av varen, og enkel returhåndtering.
 3. Netaxept by Nets:
  • Beskrivelse: En ledende betalingsløsning i Norden, Netaxept tilbyr en rekke betalingsalternativer fra kredittkort til direkte bankoverføringer.
  • Fordeler: Bred støtte for betalingsmetoder, sikre transaksjoner, og god integrasjon med andre systemer.
 4. PayPal:
  • Beskrivelse: PayPal er en global betalingsløsning som også er mye brukt i Norge. Den tillater brukere å betale for varer og tjenester uten å dele bankinformasjonen direkte med selgeren.
  • Fordeler: Global aksept, kjøperbeskyttelse, og enkelt for internasjonale kjøp.

Valget av betalingsløsning kan påvirke konverteringsraten i din nettbutikk. Det er derfor avgjørende å tilby løsninger som kundene kjenner og stoler på. Ved å integrere flere av de ovennevnte løsningene kan nettbutikker gi kundene valgfrihet og fleksibilitet, noe som kan føre til økt salg og kundetilfredshet.

Ønsker du mer informasjon om betalingsløsninger eller hjelp med å implementere den rette for din nettbutikk? Ta kontakt med oss for veiledning!